Vanaf 2025 wil Audi 800.000 elektrische auto’s per jaar verkopen

Audi heeft flinke ambities: het Duitse automerk wil vanaf 2025 minimaal 800.000 elektrische auto’s per jaar verkopen. Het gaat hierbij om zowel volledig elektrische auto’s als plugin hybrideauto’s.

Audi gaat nieuwe modellen produceren

Het Duitse automerk heeft aangeven nieuwe modellen te gaan produceren. Men richt zich vooral op 48v-technologie. Het is een relatief eenvoudige manier om brandstof te besparen. De elektrische Audi is daarmee nu echt op komst: niet alleen hybrideauto’s, maar ook ook volledig elektrische auto’s.

Rupert Stadler, CEO van Audi, zegt het volgende: ‘’2018 is voor ons een cruciaal jaar. We gaan veel veranderingen door. Onze organisatie wordt opnieuw gevormd op een koers, zoals we die voor de toekomst hebben uitgezet. Het tijdperk van elektrisch rijden komt eraan en wij stappen er straks in met de Audi e-tron.’’

Audi e-tron

De Audi e-tron wordt de eerste volledig elektrische auto van het Duitse merk. Het nieuwe model wordt in augustus officieel onthuld. In 2019 zal de e-tron Sportback daadwerkelijk op de markt komen. Een jaar later volgt ook de e-tron GT. Beide auto’s behoren tot het hogere prijssegment.

Productie

Vanaf 2015 wil het Duitse automerk jaarlijks 800.000 geëlektrificeerde modellen verkopen. Het bedrijf laat echter niet weten wat de verhouding is tussen hybride en volledig elektrisch. Wellicht zijn zij daar zelf ook nog niet over uit.

Overweeg je een elektrische auto?

Overweeg je ook een elektrische auto? Dan is het wellicht leuk om de volgende artikelen te lezen:

Beschik je daarentegen al over een elektrische auto én heb je nog een laadpas nodig? Start dan direct met laadpassen vergelijken en vind vandaag nog de beste deal.

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Laadpassen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0