Een laadpas kopen: waar moet ik op letten?

Wil je graag gebruikmaken van een openbare laadpaal? Een laadpas kopen is dan onvermijdelijk. Er zijn verschillende aanbieders die laadpassen aanbieden. Waar moet je precies op letten? Je leest het in dit artikel.

Maandelijkse kosten: vast of variabel?

Vrijwel alle aanbieders van laadpassen rekenen maandelijkse kosten. Dit kunnen vaste kosten zijn, maar ook variabele kosten. Bij sommige aanbieders is dit een vast bedrag, wat handig kan zijn als je veel rijdt. Rij je daarentegen juist wat minder? Dan kan een variabel tarief wellicht handiger zijn. Op basis van je aantal gereden kilometers kun je gemakkelijk verschillende aanbieders vergelijken.

Met of zonder laadkey?

Als je een laadpas kopen gaat, kun je er ook voor kiezen om een laadkey aan te schaffen. Dit is een sleutelhanger, waarmee je de laadpaal kunt activeren. Per aanbieder kan dit weer verschillen: sommige aanbieders bieden deze mogelijkheid wel, maar anderen weer niet.

Binnenlandse dekking?

De meeste laadpassen zijn geschikt voor heel Nederland. De dekking is daarmee voor geheel Nederland. Echter zijn er ook een aantal aanbieders die in bepaalde regio’s elektrisch opladen aanbieden. Als je een volledige dekking wilt, zal je een extra maandbedrag moeten betalen.

Buitenlandse dekking?

Reis je veel naar het buitenland met je elektrische auto? Dan kan het ook raadzaam zijn om te kiezen voor een buitenlandse dekking. Soms kan het verstandig zijn om een speciale pas aan te schaffen voor het buitenland.

Wel of niet snelladen?

Beschik je over een vol-elektrische auto? Dan kun je ook snelladen. Langs de snelweg zijn verschillende laadpalen van Fastned. Houd er rekening mee dat je dit wel eerst moet activeren op je laadpas.

Prijs inclusief of exclusief btw?

Als je een laadpas kopen gaat, is het belangrijk dat je kijkt of het bedrag inclusief of exclusief btw is.

We hopen dat je met behulp van de bovenstaande tips een goede keuze kunt maken. Heb je toch nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je natuurlijk graag. Stuur ons gerust een bericht via contactformulier.

1 Reactie

Laat een reactie achter

Laadpassen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0