Dit is de bestverkochte elektrische auto in Nederland

Elektrische auto’s worden steeds populairder in Nederland. Tussen januari en april was er een bepaalde auto op de Nederlandse markt die ontzettend veel is verkocht.

Volkswagen e-Golf bestverkochte elektrische auto in Nederland

De Volkswagen e-Golf is veruit de bestverkochte elektrische auto in Nederland. Het model is in de periode januari tot en met april, dit jaar, al meer verkocht dan in heel 2017.

Dat blijkt uit gegevens van de Rai Vereniging. Vooral in januari werd de auto massaal verkocht. Er gingen namelijk maar liefst 503 exemplaren de deur uit. In de maanden februari (141), maart (147) en april (125) daalden de verkoopcijfers weer aanzienlijk. Het totaal komt daarmee uit op 916 stuks.

Daarmee zijn er meer e-Golfs verkocht dan: het dure Tesla Model S (895), de Nissan Leaf (731) en tot slot de Hyundai loniq (620).

Het is niet vreemd dat de Volkswagen e-Golf zo populair is. Immers ziet de auto er goed uit: het is een comfortabele auto met een chique uitstraling. Het model is voorzien van een 36 kWu-accu en al met al is het een aantrekkelijke auto. De beperkte rijafstand is wellicht iets wat mensen afschrikken (maximaal 300 kilometer).

Concurrentie voor Volkswagen

Naar verwachting zal Volkswagen deze nummer één positie niet lang kunnen behouden. Waarschijnlijk zal de Nissan Leaf deze positie binnenkort overnemen. Er is namelijk een nieuwere versie sinds maart beschikbaar. Ook Tesla is een serieuze concurrent waar Volkswagen rekening mee moet houden.

Verscheidene andere autofabrikanten hebben moeite met het opleveren van nieuwe modellen. Zo is bijvoorbeeld de Opel Ampera-E slecht leverbaar. Ook de Hyundai Kona, Kia Niro en Nissan Leaf met hun krachtige 60 kWu-accu’s laten nog even iets langer op zich wachten.

Het nadeel aan de e-Golf is echter wel dat het bereik gelimiteerd is. Aan het einde van dit jaar komen er auto’s met een veel groter bereik. Daar zal Volkswagen dan ook wel last van krijgen.

Beschik je over een elektrische auto, maar heb je nog geen laadpas? Of wil je alvast oriënteren op laadpassen, zonder dat je al een elektrische auto hebt? Start dan direct met laadpassen vergelijken!

We kijken uit naar je ideeën

Laat een reactie achter

Laadpassen.nl
Logo
Vergelijk items
  • Totaal (0)
Vergelijken
0